Assalamualaikum ,Pemuda Muadzam Shah bersama dalam menyampaikan info yang bermanafaat,,, terima kasih atas ziarah anda......

Tidak ada keperluan untuk berbincang dengan UMNO!

Setelah mengambil langkah yang tidak popular dengan menaikkan harga bahan api dengan alasan penstrukturan dan membebankan rakyat dengan harga baru gula kini umno beralih pandang kepada Pas seakan meminta simpati dan mencari sokongan.

Namun yang pasti kali ini jerat yang terpasang sudah tentu di hidu terlebih awal oleh sang Pelanduk yang telah mengenali yang mana satu denai atau jerumun. Tidak sudah dengan isu kerajaan perpaduan , muqabalah , kini timbul pula cerita ketuanan melayu, plot yang seakan berbeza tapi ending tetap satu,mengembalikan kekuatan politik kepada umno yang kian nazak!

Sebagaimana kata Datuk Mahfuz , Melayu akan lebih mulia bersama Pas berbanding bergantung harap kepada umno ada benarnya. Contoh mudahnya manakah pimpinan Pas ( yang tentunya melayu ) pernah disabitkan dengan rasuah , penyelewengan mahupun salahguna kuasa berbanding dengan kebanyakan pemimpin umno? Mereka tidak sunyi dari skandal dan kontroversi. Di situpun sudah nampak gambaran ‘melayu’ bagaimanakah yang mahu diprodukkan oleh parti masing-masing. Cukup hujah mudah itu tanpa perlu mengungkitkan kegagalan DEB , pelaksanaan syariat Islam , APCO , masalah dadah , sosial , jenayah dan lain-lain.

Dan kataalah ekonomi alasannya mengapa setelah lebih 50 tahun peluang memerintah dan majoriti Melayu ‘bersatu’ di bawah payung umno tapi kaum melayu masih ramai yang dihantui keperitan hidup dan gagal menjadi pemain utama dalam bidang ekonomi? 50 tahun adalah jangkamasa yang cukup lama.

Barangkali bukan kerana bangsa dan agama yang menjadi agenda utamanya tapi kerana pangkat , perut dan tamak haloba! Sebab itulah berpuluh ribu , ratus ribu malah juta nilai harta sebahagian mereka.Yang menjadi mangsanya ialah pengikut yang tidak berkepentingan yang percaya mati-matian perjuangan mereka ingin mendaulatkan ketuanan bangsa..Pemimpin mereka tidur lena di banglo bertilam empuk di kala mereka terkial-kial menampal atap yang bocor... Menjaja ketuanan bangsa kerana tidak faham ketuanan agama(?).

Golongan atau parti seperti itukah yang ingin untuk di ajak berbincang oleh Pas? Yang hanya mengenal jauhari di saat hampir kehilangan Manikam? Lupakan saja. Telah berpuluh tahun umno BN memerintah namun Melayu dan Islam tetap di takuk lama. Bawalah seberapa banyak statistik dan referendum untuk menidakkannya namun yang nyata rugi lebih banyak dari untung.

Lebih baik berbincang bersama DAP berkenaan pendekatan Negara Islam yang ingin diperkenalkan Pas daripada berbincang dengan mereka yang tahu tapi tidak mahu. Menolak perbincangan bukan bererti Pas sombong dan angkuh.Tidak! Tapi pengalaman mengajarnya begitu dan terpaksa berbuat begitu.

Dalam politik yang masing-masing berkehendakkan kuasa pemerintahan bacaan politik mestilah sentiasa tepat. Jika tersilap terpaksa berpaling bermula dari awal untuk sampai ke takuk ini. Pas hanya selangkah ke Putrajaya bersama Pakatan Rakyat sementara umno hanya selangkah ke kubur politiknya. Maka sudah tentu bersama PKR dan DAP yang segar-bugar lebih baik berbanding sparring-partner yang nazak menunggu ajal.

2 comments:

IBU PUSPITA July 7, 2015 at 7:26 PM  

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

IBU TIJA September 4, 2015 at 2:31 PM  

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Post a Comment

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP